Ha vásárlást követően meggondolná magát, a vásárlástól számított 30 napon belül visszavásárlási garanciát biztosítunk, azaz a tévesen vásárolt terméket/szolgáltatást becseréljük bármely más termékre/szolgáltatásra, ami csak a kínálatunkban szerepel. Ehhez nem kell mást tennie, mint a vásárlást igazoló számlával vagy nyugtával visszajuttatnia (személyesen vagy futárral*) hozzánk a még nem használt bontatlan terméket/szolgáltatásra jogosító dokumentumot. Nem áll módunkban visszavásárolni bontott, hiányos csomagolású, használt, vagy sérült terméket vagy már részben felhasznált szolgáltatásra jogosító dokumentumot. Kérés esetén futárt küldünk a becserélendő termékért/szolgáltatásért, ez esetben a szállítási költség a vásárlót terheli. A termék/szolgáltatás csere során felmerülő különbözetet nem áll módunkba visszatéríteni, azonban a fennmaradó összeget 1 éven belül bármikor levásárolhatja nálunk. 

A 14 napos elállási jogot a 45/2014 Kormányrendelet szerint biztosítjuk a vásárlóknak, függetlenül a “30 napos visszavásárlás” szolgáltatástól. 

Önnek, mint fogyasztónak, lehetősége van az elállási jogával élni az interneten megvásárolt termékek/szolgáltatások esetén a 45/2014 Kormányrendelet alapján. Az elállási szándékát a termék kézhezvételétől számított 14 munkanapon belül jelezheti, ennek megfelelően kérjük, óvja meg a terméket és a csomagolást legalább a 14 munkanap lejártáig! A terméket visszaküldheti az áruházunkba, amennyiben az rendeltetésszerűen volt használva, sérülésmentes, nem lefogyasztott, nem túlhasznált. A nem rendeltetésszerű használatból eredő kár megtérítését jogunkban áll megkövetelni. A visszaküldött termék vételárát legkésőbb 14 napon belül visszafizetjük. Ilyen esetekben a szállítási költségek Önt terhelik, semmilyen más költség viszont nem.

A vonatkozó rendelet csak fogyasztói szerződések esetében írja elő a speciális, 14 napos, indokolás nélküli elállási jogot.

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1.§ (1) bekezdés 3. pontja szerint fogyasztó a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. A vállalkozás, így pl. az egyéni vállalkozó sem lehet természetes személy, így nem vonatkoznak rá a fogyasztókat védő speciális rendelkezések, mint például az online kereskedelemben érvényes indokolás nélküli 14 napos elállási jog, vagy a kötelező jótállás kapcsán biztosított 3 munkanapon belüli csere joga, a kötelező jótállás biztosítása.

Természetesen a nemfogyasztó vásárlókat is megilletik azonban a szavatossági jogok, így a vásárlástól számított egy éven belüli gyártási eredetű meghibásodás esetén a kereskedő köteles a terméket – elsősorban –  ingyenesen javítani, ill. cserélni, végső esetben pedig a vevő szerződéstől való elállási jogával is élhet.

Segítségre van szüksége?

Kérdes esetén írjon nekünk a hello@richardmasszazs.hu email címünkre és készséggel válaszolunk Önnek.